-

Hej jag har inte skrivit på länge. Det bara tog slut liksom. Snart är det jullov. Det är skönt. Har stressat alldeles för mycket nu under höstterminen. 
 
Idag var en man i vår skola. Han var 74 år och jude. Han har överlevt förintelsen. Hans namn är Tobias Ravett. Han berättade om gettona i polen som han bodde i. Han berättade om hans familj och han berättade om koncentrationslägret han var på. Jag kommer nu berätta lite om vad han sa om koncentrations lägret. Han och hans mamma blev lastade i en tåg vagn med 1 hink vatten i ena hörnet och 1 tom hink i det andra. I vagnen som var gjord för 60 pers hade 297 svaga sjuka människor i sig. I flera dagar färdades de i trängseln. Flera blev sjuka och dog. Hinken med vattnet tog slut väldigt snabbt och den tomma hinken som fungerade som latrin  blev snabbt över full. Stanken var hemsk. När de kom fram till koncentrations lägret öppnades portarna och det första han såg var en hög av kvinnliga lik. alla kvinnor som kom till lägret fick klä av sig och blev rakade på olika ställen av kroppen. Ett sätt att av humanicera. De fick fång nummer och sov plats. I baracken de sov i var det inte ovanligt att de vaknade med lik i gången mellan sov platserna. De väcktes tidigt på morgonen och fick sitt morgon kaffa. Pissljummet vatten kokat på bark. Sedan arbetatde dem. Om dagen fick de en liten korvbit med inte mycket kött på. En liten brödbit som de sparade för att äta som middag och soppa. Vatten kokat på potatisskal. Om man hade tur fick de potatiskal i sin skål. Hygienen bestod utav löss plockande om kvällarna. När Tobias och hans mamma blev befriade av ryssarna vägde hans mamma ,41 år, 28 kg. 
 
Jag har barat tagit ut de som tog på mig mest. Hemskt. Fuck alla som säger att förintelsen inte har inträffat. Läs på och glöm inte : Be the bigger man. Look back and learn from humanitys (stavning) mistakes. och kom ihåg alla människor är lika värda vare sig etnisk- eller religiös bakgrund.

RSS 2.0